Annika Sinor

"Avoimilla ja reiluilla pää­tök­sil­lä kirkas ja yhteinen tu­le­vai­suus Sysmään!"

Nimi: Annika Sinor

Ikä: 52 vuotias

Ammatti: Yrittäjä, puutarhuri


Olen ehdolla kunnallis-vaaleihin sillä uskon että yhdessä reilulla asenteella voimme tehdä Sysmästä vieläkin paremman. Sysmä on meidän kotimme ja haluan sen pysyvän eloisena ja terveenä.


Asun puolisoni Kallen, anoppini ja "pienen" berhantiinilais koiramme kanssa Sysmässä. Olemme asuneet viimeiset kaksikymmentä vuotta jo täällä. Neljä tytärtäni ovat varttuneet Sysmässä ja pieni lapsenlapseni käy päiväkotia täällä. Lapset ovat aina olleet osa elämääni ja kuinka paljon päätämme panostaa nuoriimme vaikuttaa niin heidän kuin omaan tulevaisuuteemme.

1620135295482_annika%20sinor%20avoins_U9A0037-me.jpg

Mielestäni hyvinvointi on tärkeä asia elämässämme, johon meidän kuulusi panostaa. Sysmässä on hyvä ulkoilla ja harrastaa esimerkiksi hiihtoa ja se on riemuisaa nähdä kuinka moni kuntalainen nauttii ulkoilusta täällä. Koen että meillä on jo hyviä liikunta mahdollisuuksia, mutta ne voisivat olla jopa parempia ja niitä voisi tarjota enemmän. Liikkuminen on iso osa hyvinvointia ja sen on iso osa lasten kehittymistä. Haluaisin olla osana vaikuttamaan Sysmän tuleviin uusiin hankkeisiin ja painottaa niissä nuorten ja lasten etuja. Koen että nuorten ja lasten mielipiteitä ei kuunnella tarpeeksi päätöstenteossa.


Asia johon haluan vaikuttaa suuresti on että Sysmään saataisiin uusi koulu ja päiväkoti ja että sen lisäksi näissä suunnitelmissa ja päätöksissä otettaisiin huomattavasti huomioon lasten, nuorten ja henkilökunnan mielipide. Jotta ei mentäisi toteuttamaan visiota, joka ei miellytä itse asianomaisia. Emme voi sanoa välitämme, jos emme kuuntele ja pyri kompromisseihin.


Aloitin työni Sysmässä lomittajana eläintuotannon maisterin papereilla. Kieltämättä kielen kanssa sai vääntää, mutta nyt luonnistuu jo kuin laulu. Myöhemmin kiinnostukseni puutarhanhoitoa ja kasveja kohtaan rohkaisi aloittamaan oman viheralan yrityksen puolison kanssa.  Yrittäjyys on koetellut monissa eri tavoin. On saanut painia kielen kanssa, löytää aikaa lasten kasvattamiseen, rakentaa taloa ilta myöhään ja tehdä töitä oman hyvinvoinnin tukemiseen. Mutta pitää usko itseensä ja unelmiinsa ja olemaan valmis tekemään töitä niiden eteen. Yrittäjän tie voi olla haastava täynnä solmuja, ristiriitoja ja epämiellyttäviä kommentteja, mutta se on myös itsensä toteuttamista, asiakas kohtaamisia, onnistumisia ja toisten tukemista. Jota haluaisin rohkaista ja toteuttaa yhä enemmän täällä Sysmässä. 


Haluaisin että yrittäjän ei tarvitsisi kohdata epämiellyttäviä päätöksiä ja kommentteja rasismin tai suosion takia, vaan että kilpailu olisi tasavertaista ja ympäristö kannustavaa. Pyrkisimme asialliseen ja avoimeen keskusteluun, jossa yrittäjän ei tarvitsisi kokea itseään syrjityksi. Haluaisinkin vaikuttaa siihen että kunnanhankkeet olisivat ensisijaisesti tarjottavissa paikallisille yrityksille ja että niissä painotettaisiin yritysten tasavertaisuuteen, jotta kilpailutus on avointa, rehellistä, tasavertaista ja reilua.


Olen ehdolla Avoimessa Sysmässä, sillä sen periaatteet tukevat eniten omia näkemyksiä ja mielipiteitäni.