Val­tuus­toa­loi­te vapaa-aja­na­sun­to­jen muut­ta­mi­ses­ta va­ki­tui­sik­si asun­noik­si

Lilli Karola, Timo Seppänen (Avoin Sysmä)

"Käytäntö on herättänyt mielenkiintoa muissa kunnissa"

Vapaa-ajan asuntojen muuttaminen vakituisiksi asunnoiksi on yksi keino saada lisää asukkaita kuntaan. Sysmän strategiassa vuosille 2021-2030 on yhtenä toimenpiteenä mainittu ”toimivat käytännöt vapaa-ajan asuntojen muuttamisesta vakituiseksi”.


Kannustimena asiaa harkitseville Avoin Sysmä-valtuustoryhmä ehdottaa kartoitussetelin käyttöönottoa. Setelit on tarkoitettu vapaa-ajanasukkaille, jotka haluavat muuttaa kunnan alueella sijaitsevan vapaa-ajan asuntonsa vakituiseksi asunnoksi. Kartoitussetelillä on tarkoitus helpottaa tätä prosessia.


Seteli on tarkoitettu palvelujen ostamiseen pätevältä ra­ken­nus­suun­nit­te­li­jal­ta. Ra­ken­nus­suun­nit­te­li­ja kartoittaa tarvittavat toimenpiteet, jotka vaaditaan rakennuksen hyväksymiseksi vakituiseen asumiseen. Näin kiinteistönomistaja saa tiedon tarvittavista toimenpiteistä ja niistä aiheutuvista kustannuksista, samalla kun lupaprosessi ja ra­ken­nus­tar­kas­tuk­sen työ helpottuu. Setelin arvo voisi olla esim. 500 € ja niitä voisi alkuun myöntää 20 kpl, jotta nähdään, onko käytäntö toimiva.


Kartoitusseteli on otettu tänä vuonna käyttöön Kemiön kunnassa, jossa se on jo alkuvuoden aikana herättänyt runsaasti mielenkiintoa.


Sysmässä 29.03.2021

Jaa tämä artikkeli